Şap krizi süt üretimini vurdu: Eylül ayında üretim düştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ürün bazında bazı artışlar yaşanmasına rağmen, şap salgını nedeniyle üretimde ciddi yavaşlama göze çarpıyor. Tereyağı ve sadeyağ üretimi yıllık yüzde 2,4 azalırken; ayran ve kefir üretimi yüzde 13,1, yoğurt üretimi yüzde 9,6 ve içme sütü üretimi yüzde 2,5 artış gösterdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, yılın ikinci yarısında ülke genelinde etkili olan şap salgınının kontrol altına alındığını duyurmuş, ancak üreticiler üretim kayıplarının telafisi için destek talep etmişti.

Ekonomi çevreleri, süt sektöründeki bu düşüşün özellikle süt ürünleri fiyatlarını ve tarım gelirlerini kısa vadede etkileyebileceğine dikkat çekiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir